زیست شناسی دوم دبیرستان آدمی ساخته افکار خویش است فردا همان خواهی شد که امروز بدان بیندیشی بافت اسکلرانشیم Sclerenchyme
بافت اسکلرانشیماصطلاح اسکلرانشیم به یاختههایی گفته میشود که دارای دیوارههای ضخیم و اغلب چوبی شدهاند و نقش اصلی آنها نگاهداری گیاه است. وجود بافت اسکلرانشیم در اندامهای مختلف گیاه مقاومت آنها را در برابر عواملی نظیر کشش ، خم شدن ، وزن و فشار افزایش میدهد و علاوه بر آن یاختههای نرم ، زنده و واجد دیواره نازک نخستین ، بافتهای دیگر را از صدمات احتمالی عوامل مذکور محافظت میکند. یاختههای کلانشیمی با داشتن دیوارههای نخستین آبدار و شکل پذیر از یاختههای اسکلرانشیمی با دیواره پسین سخت و غیر قابل ارتجاع تشخیص داده میشوند. یاختههای فیبریفیبر یاختهای دراز و دارای دو انتهای باریک است. دیواره فیبرها در نتیجه تولید لیگنین ضخیم و چوبی میشود و فضایی را در مرکز یاخته بوجود میآورد. گاهی دیواره به اندازهای ضخیم میشود که سه حفره میانی یاخته را پر میکند. دیواره فیبر همیشه چوبی نیست، فیبرهایی وجود دارند که دیواره آنهاسلولز باقی میماند، مانند فیبرهای کتان. این فیبرها شباهت زیادی به یاختههای کلانشیمی دارند. فیبرها یاختههایی مردهاند. مقطع عرضی آنها ممکن است دایرهای یا بیضوی و یا چند ضلعی باشد. فیبرها عموما قابلیت ارتجاع دارند. اسکلریدهااین یاختهها در بیشتر بخشهای گیاه به صورت منفرد و یا تودههایی از یاختههای سخت ، در میان بافت نرم پارانشیم دیده میشوند. دیواره آنها اغلب چوبی شده است و تعداد زیادی فرورفتگیهای مجرامانند در آنها دیده میشوند. محتویات این یاختهها عموما زود از بین میروند و حفره یاختهای را تشکیل میدهند. این حفرهها در اثر ضخیم شدن دیواره ، کوچک شده و در برش عرضی به صورت نقاط روشن مشاهده میشوند. این یاختهها اغلب مردهاند، با این حال بعضی از آنها به علت وجود پلاسمودسمهایی که آنها را با یاختههای مجاور مربوط میسازند، زنده میمانند. پارانشیماز ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
پارانشیم یا پارنکیما (به انگلیسی Parenchyma) از ریشه یونانی παρέγχυμα - parenkhuma بمعنی ذات و جرم اصلی هر چیز و تنه و ماده احشایی[۱] برای شرح و توضیح جوهره و بن مایه یک ماده و یا بافت، استفاده میگردد. این واژه نه تنها در سلولهای گیاهی، بلکه در سلول و بافتجانوری و بافت زمینه هم کاربرد فراوان دارد. در بافت جانوری
پارانشیم یک ارگان (اندام) جانوری، بخش عملگر و کارای آن، محسوب میگردد و نقطه مقابل بافت پیوندی را در یک اندام تعریف میکند که بعنوان بستره پارانشیم را حمایت میکند.
در بافت گیاهی
سلولهای پارانشیمی، سلولهایی با دیواره نازک و سلولزی دارند و دارای فضای بین سلولی زیاد می باشند . از نوع بافت زمینه میباشند که تنه و جسم اصلی بیشتر ساختارهای غیر چوبی (گاهی دیواره های سلولی آنها چوبی میشود) در گیاهان را شامل میگردد.بعضی از سلول های این بافت می توانند کلروپلاست داشته باشند و فتوسنتز انجام دهند که به آنها کلرانشیم می گویند ( مثل سلول های میانبرگ ) بعضی دیگر از سلول های این بافت می توانند موادی را در خود ذخیره کنند مثل بافتی از سیب زمینی که نشاسته را در خود ذخیره می کند . بعضی از سلول های بافت پارانشیم می تواند موادی را ترشح کنند . در ضمن این سلول ها دارای لان می باشند
غشای مو کوزی: طبق گفته کتاب درسی: سطح بعضی از سلول های پوششی موادی نرم چسبنده و لزج ترشح میکنند مثل سطح داخلی لوله گوارشی و لووله تنفسی ما این ماده لزج و چسبنده که موکوز نام دارد در لوله تنفسی ذرات گرد و غبار را جذب میکنند و مژک ها با زنش های خود این موکوز و مواد موجود در آن رو به سمت دهان می فرستند تا به صورت (اصطلاح عامیانه ما خلط ) خارج شود.
طبق گفته کتاب خیلی سبز: بافت پوششی لوله تنفسی(نای . نایژه و نایژک ) و لوله گوارش اسم دیگری هم دارد به نام غشای مو کو زی علت این نام گذاری این است که در لوله تنفسی و گوارشی ما ماده ای به نام موسین تر شح میشود که هنگام ترکیب با آب به ماد ه ای لزج و چسبنده به نام موکوز تبدیل میشود.
اطلاعات عمومی به گفته دبیر مون خانم عباسی تبار: البته بگم شاید که من چیزی رو از قلم اندا خته باشم یا اشتباه نوشته باشم و لی تا جایی که حضور خاطر دارم به این صورت بود این مو کوز نباید از محدوده خاصی به پایین تر بره چون خطرات جدی وارد میکند لوله تنفسی ما ابتدا از قسمت عریضی است و سپس منشعب میشو و کو چک و کو چک تر میشود تا به صورت نای نایژه و نایژک در می آید این نایژک ها تا 20 بار منشعب میشوند و سر آنجام به قسمتی میرسه که اخر اون کیسه های هوایی قرار دارد این موکوز اجازه دارد فقط در همون قسمت عریض لوله قرار بگیرد اگر که ما اون موکوز رو قورت بدیم به طرف این انشعابات ما میاد و اگر به داخل کیسه هوایی کوچک بره با عث میشه این کیسه پر بشه و گرفتگی نمیدونم یادم رفته یه چیزی رو به وجود بیاره و اینو هم بگم که مژک های ما فقط تا قسمت عریض لوله تنفسی قرار داردنه و در قسمت نای و ... قرار ندارد یعنی تنها در قسمت عریض لوله تنفسی و جود دارد.
اندازه سلول ها را نسبت سطح به حجم محدود میکند اما یک راه غلبه بر نسبت سطح به حجم پر سلولی شدن سلول هاست . کلنی ها ساده ترین جانداران پرسلولی هستند. ولوکس و اسپیروژیر 2 جلبک سبز هستند که پیکر آن ها مانند کلنی هاست . ولوکس جانداری ساکن آب شیرین است که ساختار ان به صورت کره تو خالی است که از یک لایه سلولی با هزاران سلول ساخته شده است این جاندار تو تاژک دارد که هنگام حرکت تاژک ها به بیرون از پیکر جاندار قرار میگیرند و به صورت چرخش در آب حرکت میکند. این قسمت رو دبیرمون برام توضیح داد زیاد یادم نمونده اگر که شاید من اشتباه نوشته باشم شما بگید که اصلاح کنم درون پیکر جاندار سلول های از جنس خود این ولوکس تولید مثل میکنند و با عث تولید کره نوزاد میشوند اینطور که سلولی نر و سلولی ماده باهم تولید مثل میکنند و کره نوزاد به وجود می آید و کره نوزاد هم با هضم چند سلول مادر از درون سلول خارج میشود و زندگی مستقلی رو بیرون سلول آغاز میکند.
جدول رده بندی گیا هان و جانوران
غشای پایه سلولهای بافت پوششی بر روی غشای پایه قرار گرفتهاند و که این غشا به عنوان داربستی عمل میکند که بافت پوششی میتواند به رشد و گسترش بپردازد و پس از جراحتها خود را ترمیم کند. بافت پوششی دارای عصب نیست. بافت پوششی توسط ریخت سلولهایشان و هم چنین تعداد لایههای تشکیل دهنده به گروههای مختلف تقسیم میشوند. بافت پوششی که تنها ضخامت یک سلول را دارد به عنوان بافت پوششی ساده شناخته میشود. اگر دو یا چند سلول ضخامت بافت پوششی را تشکیل دهند به آن بافت پوششی طبقهدار گفته میشود. گونهای دیگر از بافت پوششی نیز موجود است که به آن بافت شبه طبقهدار گویند. بافت پوششی بافت بدن جانداران مهره دار به 4 قسمت تقسیم میشود : بافت پوششی .بافت پیوندی.بافت ماهیچه . بافت عصبی بافت پوششی ساده ترین بافت بدن جانداران است . بافت های پوششی بر روی سطوح خارجی بدن بر روی حفره ها و مجاری درون بدن مثل دهان.معده . رگ و روده وجود دارد. بدن ما دارای بافت پوششی چند لایه و بافت پوششی ساده است. باقت پوششی چند لایه : سطح خارجی بدن مثل بافت پوششی پوست ما سطح داخلی بدن مثل بافت پوششی درون مری بافت پوششی تک لایه: مثل بافت پوششی داخلی رگ های خونی و کیسه های ششی ما اشکال مختلف بافت پوششی : سنگ فرشی-مکعبی- استوانه ای سنگ فرشی هم دارای بافت پوششی تک لایه است و هم چند لایه مکعبی : مثل لوله های نفرون کلیه استوانه ای :لوله های گوارشی بعد از مری
بافت پوششی چند لایه از این نظر چند لایه میگویند چون این بافت ها چون مدام در معرض خطر کنده شدن هستند و لازم است که به طور مدام ساخته شوند مثلا بافت پوششی داخل مری مدام در معرض غذا های زبر است و لایه هایی از آن کنده میشوند اما سلول دو باره آن ها را از نو می سازد
بافت پوششی تک لایه از این نظر تک لایه است چون بسیار نازک هستند و برای تبادل مواد مفید تر هستند مثلا بافت پوششی رگ های خونی گازها و مواد غذایی را جابه جا میکند.
بافت پوششی مکعبی
بافت پوششی استوانه ای بافت پوششی سنگ فرشی
سه شنبه 21 آبان 1392برچسب:بافت بدن,بافت پوششی , سنگ فرشی,تک لایه, بافت استوانه ای, بافت مکعبی,, :: 19:31
سحر این عکس به وضوح مقعر بودن دو سوی گویچههای سرخ خون را نشان
۴- رگ خونی پاره شده: در این عکس گویچههای سرخ خون در حال نشت
ادامه مطلب ... تخمیر پدیدهای است ناشی از مجموعه فعالیتهای زیستی که در آن ترکیبات آلی دارای مولکولهای بزرگ به ترکیبات دارای مولکولهای کوچکتر و سادهتر شکسته و تجزیه (کاتابولیسم) شده از فرآیند آن علاوه بر ایجاد ترکیبات آلی سادهتر، دیاکسیدکربن و انرژی نیز آزاد میگردد. با بیان دیگر تخمیر تجزیه ناقص بعضی از متابولیتها (ترکیبات آلی) به ترکیبات سادهتر همراه با انرژی توسط عامل تخمیری است.
زیستشناسی از علوم طبیعی و دانش مربوط به مطالعه جانداران زنده است. این دانش به بررسی ویژگیها و رفتار سازواره ها، چگونگی پیدایش گونه ها و افراد، و نیز به بررسی برهمکنش جانداران با یکدیگر و محیط پیرامونشان میپردازد.زیستشناسی شامل موضوعات وسیعی است که دارای تقسیمبندی بسیاری از مباحث و رشتههای مختلف است.از جمله مهم ترین موضوعات آن عبارت از پنج اصل بههموابسته است که می توان آنها را اساس زیست شناسی مدرن نامید: 1- سلولها به عنوان واحد اصلی حیات هستند. 2- گونه های جدید و صفات موروثی، محصول تکامل هستند. 3- ژن ها واحد اصلی وراثت هستند. 4- ارگانیسمها محیط داخلی خود را برای حفظ یک وضعیت پایدار و ثابت، حفظ میکنند. 5- موجودات زنده انرژی مصرف میکنند و آن را به صورت دیگری تبدیل میکنند.
تاریــخـــچـــــــــه: اصطلاح بیولوژی (به انگلیسی:( biology) از واژه یونانی βίος- بیوس "به معنی زندگی"، و پسوند λογία- لوژیا "به معنی مطالعه چیزی"، مشتق شدهاست. این کلمه در آلمان در اوایل سال ۱۷۹۱ ممکن است از پسینسازی کلمه قدیمیتردوزیستانشناسی با حذف کلمه دوزیستان، به وجود آمده باشد. اگرچه زیستشناسی در قالب مدرن خود پیشترفتهای بسیاری یافتهاست، اماعلوم مرتبط و وابسته به آن، از زمانهای قدیم مورد مطالعه قرار گرفتهاست فلسفه طبیعی در اوایل تمدنهای باستانی بین النهرین، مصر، شبهقاره هند و چین مورد مطالعه قرار گرفت.با این حال، ریشههای زیستشناسی مدرن و گرایش به مطالعه طبیعت اغلب به یونان باستان برمیگردد. در حالی که مطالعه رسمی طب به بقراط (حدود ۴۶۰ سال قبل از میلاد -- حدود ۳۷۰ سال قبل از میلاد) برمی گردد، اما ارسطو (۳۲۲ سال قبل از میلاد و ۳۸۴ پیش از میلاد) گستردهترین سهم را برای توسعه زیست شناسی به کار گرفت. نقش برجسته او در تاریخچه حیوانات و کارهای دیگری با تکیه بر طبیعتگرایی، و فعالیتهای تجربی دیگری که بر روی علت و معلولی زیستی و تنوع زندگی متمرکز بود، از اهمیت ویژهای برخوردار است.ثئوفراستوس جانشین ارسطو در لیسه، سلسله کتابهایی در زمینه گیاهشناسی نوشت که تا به امروز سالم ماند و به عنوان مهمترین سهم از دوران باستان و حتی قرون وسطی از علوم گیاهی به حساب میآید.
می دانیم که درد جسمانی علامت و نشانه ایجاد مشکل و ناهنجاری در بدن است و عوامل مختلفی باعث درد و ناراحتی جسمانی می شوند. بعضی از این عوامل موقتی و برخی نیز طولانی مدت و نیازمند دارو و درمان هستند. در اینجا ما ترفند هایی را بیان می کنیم که شما با دانستن و به کار بستن آن ها، بعضی از درد ها را می توانید موقتا کاهش بدهید.
خارش گلو
بر درد آمپول غلبه کنید
از شر ریفلاکس مری راحت شوید
درد دندان، آخ نگو
نوک انگشت تان را سوزانده اید؟ درد پهلو مغز خود را گرم نگه دارید از نزدیک بینی پیشگیری کنید
سلول گیاه
شامل: غشای سلولی شبکه آندوپلاسمی سیتو پلاسم سانتریول ریبوزوم دستگاه گلزی هسته پراکسی زوم کلرو پلاست لیزوزوم میتو کندری واکئول
برای اطلاع در هر موضوع به ادامه مطلب بروید
ادامه مطلب ... چهار شنبه 8 آبان 1392برچسب:سلول گیاه شامل: غشای سلولی شبکه آندوپلاسمی سیتو پلاسم سانتریول ,ریبوزوم, دستگاه گلزی, هسته, پراکسی زوم ,کلرو پلاست ,لیزوزوم ,میتو کندری ,واکئول, :: 22:35
سحر درباره وبلاگ با همراهی شما میتونه مکان اموزنده ای برای دیگران هم باشد و اطلاعات شما را به نمایش بزارد . منتظر عضویت شما هستم. آخرین مطالب آرشيو وبلاگ نويسندگان موضوعات ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() پيوندها ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |